mandag den 30. marts 2015

Sneglejagt ved Haslev


Her til morgen tikkede en hel stribe nye caches ind på telefonen; Snegle på tur, og hurtigt besluttede jeg mig til at vi også skulle på tur. Vi har påskeferie og ikke så mange faste aftaler, så det var muligt at køre næsten med det samme. Hurtigt fik vi spist morgenmad, og så gik turen ellers imod Haslev; et område, som jeg ikke kender ret meget til. Vi skulle på sneglejagt.

Da vi trillede ind i rabatten ved den første snegl, var der allerede et par hurtige geocachere på pletten. Det gjorde det naturligvie lettere for os at finde stedet, men desværre betød det også at vi måtte skyde en hvis pind efter muligheden for at blive first finders. Vi hilste kort og de kørte videre.

Ved den næste cache kunne vi se, at vi igen var nummer to, og denne gang mødte vi også et hold på jagt. De kunne fortælle, at de havde ledt efter nr. 4 forgæves, og vidste at de andre også havde opgivet den . Nu er vi ikke super garvede, men vi er ret gode i ankelhøjde, og vi hastede derfor mod snegl nr. 4.

Da vi kom frem til stedet, var vi særlig opsat på at finde den snedige snegl, og efter ganske kort tids søgen lykkedes det faktisk. Stor var vores glæde, da vi kunne konstatere, at vi faktisk var de første til at finde den. Vores allerførste "First find" blev en fin grøn snegl. Medens vi stod der og jublede, ankom endnu en cacher, som nu med lethed kunne overtage sneglen. Vi instruerede ham i hvor den skulle skjules, og hastede videre. Vejret byder idag på isnende kold blæst, så vi blev hurtigt kolde.

De sidste 3 snegle lå på stribe langs med et levende hegn, og var nogenlunde lette at finde. Det lykkedes os at finde alle 7 snegle, og derved bliver FTF på en enkelt og JFTF (junior-first-to-find) på hele serien. Det blev en kold og blæsende tur, men det betyder ikke så meget, når man finder det man leder efter, og hygger sig godt under vejs.

I dette tilfælde er det en stor fordel at cache sammen med et barn. Når man leder efter snegle, må man forvente, at de fleste findes i jordhøjde. Det er lige noget for Esther på 5 år, som efterhånden er en ganske habil ting-finder, og med lethed spotter en snegl, selv gemt under græs og grene.

Denne lille serie egner sig rigtig fint til en bil- eller cykeltur med familien. Det er nogenlunde til at holde i vejsiden, og de forskellige skjulesteder er lidt væk fra vejen, så man kan stå i sikkerhed fra trafikken.

Tak til Kallsoy for en rigtig fin lille serie. Den var sjov at finde, og selv om vejret ikke var så godt, så hyggede vi os.

Vi må snart tilbage til Haslev, for om kort tid skal vi på pindsvinejagt. Det skal nok blive spændende...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar